Wintertuinfestival: Avond van de grote beloftes

Maak kennis met de meest veelbelovende schrijvers van dit moment tijdens een nieuwe editie van de Avond van de grote beloftes! Tijdens het Wintertuinfestival betreden literaire makers uit zowel binnen- als buitenland het podium: Nikki Dekker en Corinne Heyrman onthullen hun gloednieuwe chapbooks en zes opkomende schrijvers en vertalers uit Europa presenteren zichzelf en hun werk in verschillende unieke performances.

Chapbookpresentatie Nikki Dekker & Corinne Heyrman
Nikki Dekker, schrijver en radiomaker, presenteert ‘een voorwerp dat nog leeft’: een verzameling essays en gedichten waarin ze persoonlijke associaties, ideeën en ervaringen verbindt met een kritisch denken over kapitalisme, seksisme en kolonialisme. In de novelle ‘Mogelijke Eigenschappen’ onderzoekt theatermaker en schrijver Corinne Heyrman het onderzoeken. Hoe weet je ooit wat waar is? Wie je bent, en waar je vandaan komt? En doet het er wel toe om de echte waarheid te weten te komen, of is de zoektocht net zo interessant?

Connecting Emerging Literary Artists (Engelstalig)
Na optredens in Spanje en Italië strijkt de Europese festivaltour van Connecting Emerging Literary Artists (CELA) neer in Nijmegen! Na een jaar van residenties en masterclasses staat de nieuwste generatie Europese schrijvers en vertalers op het podium om hun werk te presenteren. In een niet eerder vertoond format dragen schrijver en vertaler zij aan zij voor en gaan met elkaar in gesprek over hun schrijf- en vertaalproces. Neem plaats in hun home away from home en laat je verrassen.

CELA is een initiatief van Wintertuin in samenwerking met Booktailors (Portugal), Escuela de Escritores (Spanje), Pisa Book Festival (Italië), Vlaams-Nederlands huis deBuren en Passa Porta (België). CELA wordt medegefinancierd door Creative Europe van de Europese Unie en door het Nederlands Letterenfonds.

Het Wintertuinfestival, dat van 20 t/m 25 november plaatsvindt in Nijmegen, gaat over de vraag: Wat horen we als we luisteren? We gaan op zoek naar nieuwe vormen van gesprek over maatschappelijke thema’s die moeilijk bespreekbaar lijken. Bekijk het hele programma op https://www.wintertuinfestival.nl.

Deel deze activiteit:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter