Nijmeegse Kunstnacht trapt af in Barbarossa-ruïne met Nora Fischer & Marnix Dorrestein

Nijmeegse Kunstnacht trapt af in Barbarossa-ruïne met Nora Fischer & Marnix Dorrestein

Nijmeegse Kunstnacht 2017

Op zaterdag 22 september vindt de Nijmeegse Kunstnacht plaats: ontdek in één nacht wat Nijmegen aan kunst en cultuur te bieden heeft! Aan deze achtste editie nemen 40 culturele instellingen en festivals deel met een bijzonder programma.

Het belooft een nacht vol unieke belevingen te worden, met spannende cross-overs van kunst, muziek, film, literatuur, wetenschap, interactieve installaties, multimedia en dans. Op meer dan 20 locaties verspreid over het stadscentrum en het Honigcomplex ontdek je onverwachte performances, verrassende kunstinstallaties en unieke optredens. Aanschouw bizarre wetenschapsexperimenten in het Besiendershuis, word acteur in een animatiefilm bij Theater VIER, laat je verrassen door voordrachten in het donker bij het muZIEum, bezoek Galerie Bart in Virtual Reality, duik in het archief van Doornroosje bij Studio Oddstream & De Lindenberg of waan je in de seventies bij Brebl. Ook zijn er op originele plekken in de stad interactieve kunstinstallaties te zien.

Het programma op alle deelnemende locaties duurt van 20:30 tot 01:00. Bekijk het volledige programma online, stippel je eigen route uit langs de culturele hotspots en vier de nacht!

Opening & Kunstdiner
De Kunstnacht wordt om 20:00 geopend met een betoverend optreden van mezzosopraan Nora Fischer en popgitarist Marnix Dorrestein in de Barbarossa-ruïne in het Valkhofpark. Voorafgaand aan de opening kun je deelnemen aan het Kunstdiner in Museum Het Valkhof. Op vertoon van je passe-partout krijg je voor €22,50 een speciaal driegangenmenu voorgeschoteld in de galerij van het museum bereid door de koks van restaurant Parkzicht (reserveer vóór 18 september via info@nijmeegsekunstnacht.nl).

Nachtfeest
Voor de echte nachtdieren begint om 00:00 de spetterende afterparty: het Nachtfeest in de Stadsschouwburg. Gooi je heupen los óp het podium van de grote zaal met Het Zusje van Debbie, ontdek om het half uur een nieuwe dj met dj-collectief Changez! en laat je meelokken naar geheime feestjes.

Vervoer
Alle locaties zijn gemakkelijk te voet of per fiets te bereiken. Ook kun je gratis gebruikmaken van het Kunstnachtvervoer, zoals de Nachtpendelbus die heen en weer rijdt tussen de Stadsschouwburg en het Honigcomplex, of een van de knusse voertuigen die je naar de gewenste deelnemende Kunstnachtlocatie brengen.

Passe-Partout
In de voorverkoop koop je online een passe-partout voor €13, of een passe-partout incl. Nachtfeest voor €18. Op de avond zelf kun je je e-ticket vanaf 20:30 uur op elke deelnemende locatie omwisselen voor een polsbandje. Koop je liever offline een ticket in de voorverkoop? Dat kan bij LUX (Mariënburgplein) en STOOM beer & food (Honigcomplex).

www.nijmeegsekunstnacht.nl

Download de gratis Kunstnacht-app of haal de programmafolder op een van de locaties en stel jouw favoriete route samen!

Foto’s: Marcel Krijgsman