Nijmegen-Oost het Greenwich Village van Nijmegen

Nijmegen-Oost het Greenwich Village van Nijmegen

Wie wel eens in Nijmegen-Oost komt, kan erover meepraten. In dit deel van Nijmegen is er altijd wel wat te doen. Vooral op uitgaansgebied en muziek. Maar ook de shopper komt aan zijn trekken in de qua wonen meest gewilde wijk van de Waalstad.

Als Bottendaal de Jordaan van Nijmegen is, dan mag Nijmegen-Oost gerust het Greenwich Village van de Waalstad genoemd worden. Want in een omgeving met veel karakteristieke woningbouw en herenhuizen barst het in Nijmegen-Oost, net als in de fameuze New Yorkse wijk, van de gezellige cafeetjes, eethuisjes, boetiekjes en andere kleine winkeltjes. En was Greenwich Village al in de vroege jaren zestig de bakermat voor jazz- en folkmuziek, ook Nijmegen-Oost bruist van de muziek. Zo biedt de wijk het hele jaar muziekfestivals die door enkele cafés in de wijk worden georganiseerd. Op 3 november vindt het smartlappenfestival de Troost van Oost plaats, in februari het Tribute to-festival met tal van coverbands en in het vroege voorjaar (op tweede paasdag) het Easter Jazzfesival.

Eten & drinken
Wie een wandeling door Nijmegen-Oost maakt, wordt al snel geconfronteerd met de vele horeca-etablissementen. Te beginnen met café ’t Haantje, aan de kop van de Daalseweg, dat in september nog zijn 61-jarig bestaan vierde. Onder de familie Puijn ontwikkelde dit typisch bruine café zich tot een buurtkroeg en studentenkroeg in één en dat is het tot op de dag vandaag nog steeds. Zo kent de wijk nog een grote diversiteit aan kroegen, zoals meesterschenkerij Café Jos dat door het vakblad Horeca Misset al meerdere keren is uitgeroepen tot beste café van Nederland.
Voor wie een hapje wil eten kent Oost een bonte schakering van restaurants en eethuizen waarin vrijwel de gehele wereldkaart de revue passeert. Zoals de Thaise keuken in het aan de Van ‘t Santstraat gelegen restaurant Baan Isaan. En voor een klein budget is er aan de Groesbeekse weg Blixem, dat sinds enkele jaren behalve lunches ook goedkope avondmaaltijden verzorgt.

Shoppen en reizen
Nijmegen-Oost telt ook talloze boetiekjes, galerieën en cadeauwinkeltjes en verrassende gespecialiseerde bedrijfjes. Want waar elders vind je een bedrijf als Pince Van der Aa waar je klokken en horloges kunt laten repareren?
Natuurlijk is er nog veel meer in Oost, maar dat moet je vooral zelf gaan ontdekken. En mocht je dan de behoefte krijgen om ook nog eens verder te kijken dan deze fantastische Nijmeegse wijk, stap dan gerust eens binnen bij Toonen Reizen aan de Groesbeekseweg. Zij zijn al vele jaren gespecialiseerd in het verzorgen van zowel dag- als meerdaagse tochten naar allerlei prettige locaties, zoals bijvoorbeeld de winter- en kerstmarkten die er weer aankomen!