Vierdaagsefeesten realiseert zonnepark met bezoekers

Vierdaagsefeesten realiseert zonnepark met bezoekers

Samenwerking_ZLTO_Zonnepark_Vierdaagsefeesten-nq7phk16phhrvk9q3cym6u2y847dqqoef4nqi4x03m

De organisatie van Vierdaagsefeesten spant zich al jaren in om duurzaam en sociaal te opereren. De drankbekers zijn bijvoorbeeld volledig recyclebaar en initiatieven die ervoor zorgen dat ook ouderen de feesten kunnen bezoeken worden van harte ondersteund. Dit jaar is er een nieuw doel: het realiseren van een zonnepark met donaties van de bezoekers.

“We horen vaak van Vierdaagsefeestenbezoekers dat ze de feesten zó leuk vinden, dat ze iets terug willen doen, als ‘dankjewel’ voor de stad”, aldus aanjager van het zonneparkproject Juul Martin. “En dat is wat nu mogelijk wordt gemaakt. Iedereen met een warm hart voor Vierdaagsefeesten en de stad kunnen in eventteams geld ophalen tijdens Vierdaagsefeesten. Dat kan samen met collega’s, vrienden of familie waarbij wordt gevraagd of bezoekers ‘voor de prijs van een biertje een bijdrage willen geven voor de zon’. Van dat geld worden in samenwerking met land- en tuinbouworganisatie ZLTO bij boeren in de regio de daken van stallen voorzien van zonnepanelen.
Het streven is om Vierdaagsefeesten binnen drie jaar energieneutraal te organiseren en deze actie is een eerste grote stap. “Dat we daarmee bezoekers die iets goeds willen doen voor de stad een plezier doen, door ze te betrekken bij deze actie, maakt ons alleen maar extra trots” zegt directeur van de Vierdaagsefeesten Teddy Vrijmoet tot slot.

Wil je meehelpen met geld inzamelen? Meld je dan aan via de website: vierdaagsefeesten.nl/zon